Masbro Village Homestay Melaka. Wah Cantiknya! Tapi Berbaloi Ke?

Assalamualaikum Wrmbth, Sebelum ni Ibu ada kongsi wacana Daftar homestay melaka yang menarik dan unik untuk penginapan keluarga semasa bercuti.

Dalam banyak banyak tu, ada 1 yang bersinar lebih terperinci berbanding yang lain.

Umpama bulan purnama di kelilingi bintang bintang di langit malam.

Ibu cukup tertarik dengan Masbro village homestay.


 Sebelum ni Ibu ada kongsi wacana Daftar  Masbro Village Homestay Melaka. Wah Cantiknya! Tapi berbaloi ke?

Mujurlah kami dah pun booking hotel di Amverton Melaka, kalau mustahil kami menginap disini cuti sekolah bulan 3.




Kelebihan Menginap di Masbro Homestay Melaka?

Dari pembacaan yang Ibu baca terkena review Masbro village, rata rata pelawat memang berpuas hati. Ini kerana
  1. Suasana menarik dan unik untuk makan angin, terutama waktu malam.
  2. Layanan yang baik disana, ini pun penting lantaran tak guna pergi bercuti tapi tiruana orang muka ketat kan?
Orang kata, suasana di sini ada persamaan dengan sebuah pantai di Australia. Brighton beaches. Dibawah ini Ibu kongsikan gambarnya.


Apa persamaan yang kita boleh nampak?

 Sebelum ni Ibu ada kongsi wacana Daftar  Masbro Village Homestay Melaka. Wah Cantiknya! Tapi berbaloi ke?

 Sebelum ni Ibu ada kongsi wacana Daftar  Masbro Village Homestay Melaka. Wah Cantiknya! Tapi berbaloi ke?

Kedua duanya di bawah langit yang sama, warna rumahnya terperinci benderang.

Kalau di Australia tempat ni di tepi pantai, di Masbro pula depan homestay ni ada swimming pool. Cantik memang cantik.

Tapi ada swimming pool depan rumah ni ada risiko tersendiri, terutama untuk anak anak kecil lemas. Hati hati ya.

Di bawah ini Ibu sertakan beberapa maklumat untuk tumpuan kita tiruana, mana tahu nak singgah kesini selepas ini kan.

Masbro Village ini terletak tujuh kilometer daripada bandaraya bersejarah Melaka. Nama Masbro Village ini ialah adonan nama adik beradik pemilik homestay ini.

Dan pengurusnya, En Mazlan menguruskan Masbro Village sebagai sebuah perniagaan keluarga. Bagusnya, Ibu pun teringin anak anak kami berguru berniaga bersama sama.

Dan tolong menolong membangunkan perniagaan.

Susah tahu berniaga ni kalau tiada sokongan keluarga & orang yang tak memahami.



Apa yang menarik dan unik di Masbro Village Homestay?

Sesudah penat berjalan jalan di sekitar Melaka, kita akan pulang ke bilik hotel & penginapan kita kan?

Jika kebiasaannya, kita pulang ke bilik hotel & pulas saja di bilik, apa kata anda kalau kita naikkan tahap percutian ini ke tahap berbeza dengan mengakibatkan tempat penginapan kita juga lokasi lawatan yang menarik dan unik.


 Sebelum ni Ibu ada kongsi wacana Daftar  Masbro Village Homestay Melaka. Wah Cantiknya! Tapi berbaloi ke?


Serius Ibu kata ni.

misalnya, salah satu tempat menarik dan unik di Melaka yaitu rumah terbalik di Kota Laksamana. Pergi sana mesti nak tangkap gambar kan di tapak warisan dunia diperakui UNESCO?

Menginap di Masbro village umpama tinggal di daerah tarikan pelancong, depan pintu ada swimming pool.

Dan buat kaki gambar, setiap bahagian luar di sini berwarna-warni dengan senibina rumah berbentuk tiga segi.

Dan nampak canti, terutama di bawah sinaran lampu yang terperinci benderang. Rasa macam rugi nak pulas pertama kalau menginap disini kan.

Kalau boleh buat barbeque mesti seronok. Tapi tak tahulah boleh atau tidak.

Sama ada fasiliti / kegampangan untuk bakar bbq.

Hiasan landskap disini yang gampang & kemas akan menciptakankan kita terasa menyerupai berada di luar negara. 

Hiasan dalaman tidak kalah dengan hotel 3 bintang, luas dan membersihkan dengan susunan yang menarik dan unik. 

Berapa Harga Masbro Village Homestay Untuk 1 Hari 1 Malam?

 Sebelum ni Ibu ada kongsi wacana Daftar  Masbro Village Homestay Melaka. Wah Cantiknya! Tapi berbaloi ke?


Cantik bagus tempat ni, mesti mahal harga sewanya kan? Bagi sebuah rumah yang boleh menempatkan 6 orang, harga untuk sewa penginapan 1 malam yaitu RM280 pada Jan 2018.

Itu kira murah kalau bahagi perkepala.

Dah lah depan rumah ada swimming pool kan, kalau dah boring nak mandi di tepi pantai pada siang hari atau pergi taman rama rama, boleh berenang santai santai dengan anak anak dan keluarga depan rumah.

Terbaik tu.

Anak anak Ibu mesti suka lantaran gampang tak perlu pergi mana mana.

Pada pertama pembukaan Masbro village, harga promosi yaitu RM250. Perbezaan spesialuntuk RM30. Ok sangat lah tu.

Bagi ibu bapa & rakan rakan yang ingin menginap disini, Ibu masukankan untuk tempah lebih pertama.

Confirm penuh pertama lantaran ramai orang cari di internet.

Memang viral di Fb tempoh hari.

Jadi ramai yang nak cuba.


Kegampangan di Setiap Unit Masbro Village!

Setiap unit homestay di sini menyediakan kegampangan seperti:
  1. Ketuhar
  2. Peti ais (Boleh simpan makanan simpel rosak menyerupai susu. Ibu menyusu anak boleh simpan susu EBM dalam ni.)
  3. Katil
  4. Penghawa dingin 
  5. Pemanas air di bilik air
Keselamatan temapat ini terjamin kerana daerah ini berpagar.

Bagaimana menghubungi Masbro Village untuk tempahan?

Lokasi : Lot 291, Batu 7 ½, Paya Rumput,, Jalan Paya Rumput Perdana, 76450 Melaka.
No Telefon : 013 3136872
Masbrovillage.com
Google Map : 



Semasa tempahan masuk dan check in, kita perlu bayar deposit RM100 dan duit ini akan dipulangkan kepada kita semasa check out sekiranya tiada apa apa kerosakan yang berlaku.


Apa review dari pelanggan Masbro Village Melaka?

Ibu suka baca review pelanggan lepas sebelum menginap di sesuatu kediaman, terutama sekali komen terkini.

Dari sini kita boleh tahu baik dan jelek sesuatu tempat.

Maklumlah kan, kini ni banyak review berbayar yang kurang telus & berat sebelah. Tak boleh nak salahkan sepenuhnya.

Kempen pemamasukan memang kena buat, tapi tidakboleh hingga menipu.

Bila kita jalan jalan dengan keluarga ni, duit dah keluar banyak. Kaprikornus memang nak kenangan manis saja.

Dari tinjauan yang Ibu lakukan di google pada 26 Jan 2018, ini jumlah review terkumpul.


 Sebelum ni Ibu ada kongsi wacana Daftar  Masbro Village Homestay Melaka. Wah Cantiknya! Tapi berbaloi ke?

Dah ada 156 review bertulis dengan jumlah bintang terkumpul sebanyak 3.6 dari 5. Atau 72% daripada 100.

Kategori sederhana.

Review bercampur aduk sama ada memuaskan dan berpuas hati dan sederhana.

Antara review di Google yaitu menyerupai diberikut


1. Review oleh Nora_ila@gmail.com Nora, Oct 2017. 4 Bintang

My opinion this place is good and plus much convenience for us or family to going out and find the best place for eat. We stay here is so calm. So anyone need a vacation but good environment this is the best. But in future mybe the management need to put a bigger signboard so we could see from far and part of marketing also.


2. Muhammad Zulhazim Jan 2018, 1 Bintang

Service is quite bad.. broken water pipes and also we need to put the pillow cover on by ourselves. Please improve your maintenance service to attract more visitors.


3. H Mohamad, Oct 2017. 4 Bintang

The  chalets are just so attractive, clean, neat and tidy. Wonderful shower and airconditioning. A small swimming pool. Just a short distance from Melaka city centre. On the ground floor there is a double bed, toilet and shower, small kitchenette and tv and dining area and the 1st floor there are 2 double beds, toilet and shower. Covenient for a small family or a group of friends on a budget. Accessible from the main road with a small parking area at the back of the chalets.


4. Abe Chik, Oct 2017. 4 Bintang

When i sent pics and told my friend im at overseas they believed it. Hahaahhaha. This place is unique and peaceful. I dont mind bout' service as long as they provided towel. Hihihii. Room is almost fully furnished with low price. There is no other place like this in Malacca.

Di bawah ini pula review yang Ibu sanggup daripada Tripadvisor.com


 Sebelum ni Ibu ada kongsi wacana Daftar  Masbro Village Homestay Melaka. Wah Cantiknya! Tapi berbaloi ke?

Markah review terkumpul untuk Masbro village di trip advisor 3 dari 5 bintang. Dan cuma ada 9 review saja setakat ini.

Pada Ibu, review ini tak terpakai sangat lantaran kuantiti yang mengomen tu tak ramai.

Dan 1 dari 9 yang memdiberi review di Tripadvisor ni, ini yang paling teruk reviewnya. Katanya pernah kerja dalam industri perhotelan.


 Sebelum ni Ibu ada kongsi wacana Daftar  Masbro Village Homestay Melaka. Wah Cantiknya! Tapi berbaloi ke?

Seronok baca review orang ni lantaran kita boleh tahu serba serbi baik jelek tempat tu.
 Sebelum ni Ibu ada kongsi wacana Daftar  Masbro Village Homestay Melaka. Wah Cantiknya! Tapi berbaloi ke?

Apa yang penting, pihak poengurusan Masbro Village pun patut ambil tindakan segera untuk jaga nama baik homestay mereka.

Sebab ini kan perniagaan keluarga, kalau maju boleh wariskan pada anak anak.

Tapi kalau nama jelek dah terjejas, nanti jadi macam Proton. Orang nak sokong pun dah serik lantaran masa pertama pertama keluar doloe tiruana orang sokong atas dasar patriotik.

Sekarang ni masih bergelut dengan kerugian saban tahun.

Momentum di pertama operasi dah ada yang baik, siap viral lagi di media sosial. Nak jaga momentum tu lagi payah sebenarnya.


Masbro Village Homestay Sesuai Untuk Apa?

Dari gambar gambar yang berlegar legar di ruang maya internet, ramai juga orang tempah untuk aktiviti family day untuk keluarga.

Ada syarikat tempat untuk buat event company.

Menarik tu.














Video dari pengunjung Masbro


Kesimpulan wacana Masbro Village Homestay Melaka!

Keseluruhannya, pada pendapat Ibu nak pergi melancong elok elakkan masa puncak iaitu cuti sekolah.

Sebab masa ini pelanggan ramai sangat, lantaran itu akan ada review yang tak bagus masa puncak ni. Dan ibu perhatikan, review yang teruk (1 bintang) berlaku pada ekspresi dominan cuti sekolah.

Dalam kes terbaru pada Dis 2017.

Tapi Review pada bulan lain, bulan oktober 2017 comtohnya memuaskan. 4 Bintang.

Macam langit dan bumi kan.

Sebab itu, Ibu memang suka pergi bercuti di luar ekspresi dominan cuti sekolah.

Sebabnya

  1. Orang tak ramai, rasa privasi sikit.
  2. Biasanya harga lebih murah terutama kalau weekdays. Tak percaya cuba survey.
Cuma kena berilmu mengurus cuti lah kan.

Kerja berpengaruh sepanjang tahun untuk bercuti puas puas, kita perjuangan Allah swt yang menentukan.

Jumpa lagi di lain masa.


Posting Komentar

0 Komentar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad