50+ Homestay Di Melaka Yang Ada Swimming Pool Atau Tepi Pantai 💼

Assalamualaikum Wrmbth, Kebetulan Ibu nak bercuti di Melaka bulan 3 tahun ni.

Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai puteri.

Alang alang tu boleh bercuti sambil berjalan jalan tempat menarik dan unik di Melaka kan. Sebab tu nak cari Homestay atau hotel yang sesuai. 
Rancang cuti anda dengan sebaiknya dengan baca list Tempat paling menarik dan unik di Melaka!.



Homestay di Melaka? Pilih yang ada kolam renang atau harga murah! Boleh saja.


Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼


Di bawah ni Ibu Daftarkan homestay yang sesuai dengan keluarga,  tak kiralah untuk bercuti atau buat family day.

Nak yang ada kolam renang (swimming pool) pun ada.

Kita mulakan dengan,







Homestay Melaka di tepi pantai.

Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼

Pergi Melaka mesti singgah pantai, lantaran boleh tahan juga cantiknya.

Terutama sekali kalau kita tahu pilih pantai mana yang cantik.

Patutlah daerah pantai & sungai di Melaka terjaga, rupa rupanya ada tubuh kerajaan khas yang ditubuhkan untuk menjaga aset penting ini.

Badan yang dikenali, Perbadanan Pembangunan Pantai & Sungai Melaka (PPSPM).

Tahniah atas perjuangan terpuji ini.

Bila pantai & sungai bagus lagi membersihkan, pelancong pun hadir kan.

Dibawah ini ibu Daftarkan hometay tepi pantai di Melaka yang berbaloi.


Homestay di Pantai Puteri Melaka

Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼



Homestay Puteri Qashrina.

Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼

Alamat: Pantai Puteri, Tanjung Kling 76400 Melaka, Malaysia

Depan homestay Puteri Qashrina Chalet terus ada pantai, dan kawasannya jelas benderang dengan cahaya lampu. Ibu ada buat review lengkap bergambar, siap harga & jenis penginapan yang di sediakan. 
Baca lebih lanjut perihal Review Puteri Qashrina Homestay terbaik di Pantai Puteri!
Homestay ini, nampak sangat bagus di waktu malam hari,

Dan ada beberapa jenis tempat penginapan untuk dipilih. Seperti:
  1. VIP Homestay
  2. Chalet (2 Rooms)
  3. Chalet (Studio Room)
  4. Rumah Kayu Beranda
  5. Rumah Kayu Loteng
  6. Chalet Kayu
  7. Chalet Kabin
Siapa yang nak habiskan masa depan pantai masa bercuti sesuai lah ambil homestay disini. Sebab pantai puteri memang cantik. Bersih & terjaga. Betul betul macam puteri. 
Baca Daftar penuh 11 Homestay di Melaka yang betul betul tepi pantai!


Homestay Ainizie Melaka.

Alamat: No 52 Jalan D.I 17, Taman Desa Idaman, 76100 Melaka, Malaysia


Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼

Terletak dalam jarak 10 km dari Melaka Sentral dan 13 km dari Kuil Sam Po Kong di Melaka, Homestay Ainizie Melaka menyediakan penginapan dengan TV berskrin rata.

Peralatan & perkakas dapur lengkap disini. Tak perlu bawa dari rumah.

Sarapan yang halal gampang didapati di daerah sarapan.

Homestay ini lengkap dengan taman permainan kanak-kanak.

St John's Fort terletak 13 km dari Homestay Ainizie Melaka, sementara Porta de Santiago yaitu 13 km dari hartanah.




Homestay Melaka Klebang.

Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼

Tak jauh dari pantai puteri terletak dan posisinya pantai Klebang

Ada Muzium kapal selam, Klebang desert. Dan hampir juga dengan coconut shake Klebang yang viral tu

Nak ke bandar hilir dari sini juga tidak jauh Strategik juga lokasi ni untuk bercuti di Melaka

Terdapat banyak pilihan homestay yang berdekatan dengan Pantai Klebang Melaka. 
Teruskan membaca Daftar 12 homestay di Klebang yang berbaloi untuk keluarga!



Homestay Ayer Keroh Melaka

Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼

Ayer Keroh memang populer dengan daerah tarikan pelancong.

Jadi, Kalau nak jimat masa diatas kereta sangat sesuai cari homestay atau resort disini. 


Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼
Gambar ini memperlihatkan 1 dari 12 homestay terbaik di Ayer Keroh. Baca link di bawah untuk baki 11.

Sekiranya anda mahu homestay di ayer keroh yang menerima review baik dari pengunjung lepas. 
Baca perkongsian ibu perihal 12 homestay terbaik di Ayer Keroh untuk makan angin bersama keluarga! 
Biasanya kita akan lebih selesa nak sewa homestay dari orang islam, kerana
  1. Kegampangan solat dititik beratkan (Lengkah sejadah & kiblat)
  2. Alatan dapur menyerupai pinggan dan cawan tak rasa was was
Sebab 2 diatas ni menjadi punca kerisauan di kepala setiap kali kita nak duduk homestay kan.

Di bawah ini Ibu senarikan beberapa homestay di daerah Majlis bandaraya Melaka bersejarah (MBSB).


AS Melaka Homestay.

Alamat: 68 Jalan TU 18, Taman Tasik Utama, 75450 Ayer Keroh, Malaysia.


Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼


Salah satu pilihan homestay yang bagus di ayer keroh ialah AS Melaka Homestay.

Tempat ni bagus lantaran Ayer keroh banyak tempat menarik dan unik.

Ibu sendiri dah hingga di Taman rama rama, Melaka wonderland, Amverton Resort dan juga Zoo Melaka. 
Baca Daftar 8 Resort terbaik di Melaka!
Tempat meletak kereta peribadi percuma disediakan untuk penyewa homestay ini.

Lengkap dengan penghawa dingin, cuaca melaka ni gerah. Kalau ada mahir keluarga kita yang mengandung, mesti lebih selesa kalau ada air cond.

Dan semestinya ada dapur & ruang makan keluarga.

Bolehlah sembang sembang sambil masak atau gerahkan lauk dengan ketuhar gelombang mikro.

Alhamdulillah, alatan dapur lengkap untuk gerahkan makanan, peti sejuk dan cerek juga disediakan.

As Homestay ini dilengkapi dengan bilik mandi peribadi dengan tab mandi atau pancuran mandian.

Lokasi
  1. 16 km dari hotel ke Pusat bandar Melaka.
  2. 15 km dari Bandar Hilir
  3. 9 km dari UTeM Durian Tunggal (Sesuai untuk hantar anak pergi mendaftar)
  4. 5 km dari Melaka Wonderland, Taman Burung, Zoo Melaka dan Crocodile Farm


D Alia Homestay.


Alamat: No.16, Jalan TU25 Taman Tasek Utama, Melaka, 75450 Ayer Keroh, Malaysia.

Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼

Harga satu malam: RM200 (Pada Jan 2018)

Kegampangan sama menyerupai As Melaka Homestay.

Pelawat lepas sangat suka homestay ini kerana lokasi sangat bagus. Senang nak ke mana mana & tak perlu terperangkap jam yang panjang.

Harga hari bekerja (isnin hingga jumaat), hari cuti umum & hujung minggu:  RM200

Alamat: No 8, Jalan AKP 2, Taman Ayer Keroh Permai, 75450 Melaka (Google Maps)

Bilik Tidur: 3 Bilik Tidur

Bilik air: 2 Bilik air


Homestay Melaka di Jonker Walk.

Buat pelancong yang mahu tinggal di homestay melaka kota laksamana,

Supaya praktis untuk berjalan jalan bersama keluarga di Jonker street (Wikipedia).

Di bawah ini ibu Daftarkan beberapa tempat menarik dan unik.


Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼




Little Family Homestay

Sebuah homestay yang sangat disukai pelancong kerana lokasi yang sangat strategik




Dekat dengan tempat menarik dan unik menyerupai rumah terbalik & bandar hilir dan sudah tentu kerana kediaman yang selesa.


Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼

Alamat: 18A, Jalan Kota Laksamana 2/1, Taman Kota Laksamana, Seksyen 2, 75200 Melaka, Malaysia.

Daftar kegampangan di Homestay Little Family Melaka

Homestay ini terletak di sentra bandar Melaka dan mengatakan penginapan yang selesa.

Kegampangan WiFi percuma di sediakan di daerah kediaman

Tempat letak kenderaan percuma di lokasi juga disediakan

Homestay Little Family terletak 
  1. 800 m ke Pasar malam Jonker Street 
  2. 900 m dari Christ Church 
  3. 1.1 km dari Porta de Santiago
  4. 86 km daripada Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA)

Homestay ini dilengkapi 
  1. Penghawa dingin.
  2. Mempunyai dapur & boleh masak jikalau mahu
  3. Peti sejuk untuk simpan lauk dan masakan praktis rosak menyerupai susu segar & susu bayi yang di perah.
  4. Ruang makan keluarga.
  5. Ruang tamu lengkap dengan sofa,sterika untuk gosok jubah & pakaian.
  6. Bilik mandi peribadi memiliki kegampangan pancuran mandian air gerah, pengering rambut dan peralatan mandian percuma.
  7. Perkhidmatan dobi juga disediakan dengan caj tambahan.

Homestay Bandar Hilir Melaka.

Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼

Jika kita ada rancangan untuk bersiar siar di Bandar Hilir semasa bercuti di Melaka. Sesuailah ambil homestay di Bandar Hilir saja.

Sebab apa?

Kawasan ini sangat sesak terutama semasa cuti sekolah & hujung minggu. Memang alah betul dengan trafik jam ni.

Maklumlah, daerah Bandar Hilir cukup banyak lokasi tarikan pelancong yang erat antara satu sama lain. 
Baca 12 Tempat menarik dan unik di Bandar Hilir Melaka siang dan malam!
Jadi, kalau dah tempah homestay di sini, tak perlu nak tahan sabar cari parking & menempuh kesesakan trafik. 

Di bawah ini Ibu Daftarkan homestay yang berada di Bandar Hilir.



The Neem@Bandar Hilir

Homestay yang terletak di tengah bandar hilir ini dihiasi dengan pokok hiasan & kehijauan taman.


Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼


Alamat: 117A, Jalan Parameswara, 75000 Bandar Hilir, Melaka

Bilik Tidur: 3 Bilik Tidur

Bilik air: 2 Bilik air

Harga satu malam: RM200


Eternal Bandar Warisan Homestay.

Homestay ini terletak di daerah sesak, Bandar Hilir. Pantang cuti mesti sesak.

Setiap unit homestay memiliki 3 bilik pulas & 2 bilik air.

Peralatan memasak, peti sejuk untuk simpan bekalan makanan dan kegampangan lain disediakan.

Paling teruk dan nak kita elakkan semasa melancong ialah jatuh sakit kerana keracunan makanan.

Nanti kena masuk hospital, lagi teruk kalau ia berlaku di luar negara. Mahal tu bil hospital.

Harga sewa semalam:
  1. Hari biasa RM 160.
  2. Hujung ahad RM 180.
  3. Cuti umum RM 200.
  4. Menyewa bilik RM 80-RM 100.



Homestay Cheng Melaka

Cheng terletak di tengah tengah tiruana tempat menarik dan unik Melaka.

Nak pegi sentra bandar pun dah tak jauh.


Nak pergi ke Ayer Keroh, Klebang & Pantai Puteri puteri pun ada jalan praktis ke sana.

Betul betul di pinggiran bandar Melaka.

Homestay di Cheng yaitu menyerupai diberikut:


Comfortable Homestay Cheng Melaka 

Alamat: 19, Jalan TBC 12C, Taman Bukit Cheng, Daerah Melaka Tengah, 75250 Melaka, Malaysia

Bilik Tidur: 3 Bilik Tidur


The Residence Homestay

Alamat: 2367B, Jalan TSS5, Taman Seri Songket, 75350 Batu Berendam, Melaka.

Bilik pulas: 4
Bilik air: 3
Daftar masuk: 02:00 PM
Daftar keluar : 12:00 PM
Sesuai untuk 16 orang
Sewa untuk 1 Malam: RM 350

Homestay The Residence Melaka terletak di pinggir bandar & terletak erat dengan banyak daerah menarik dan unik



D' Tanjong Melaka Homestay (Bukit Cheng)

Alamat: 2367B, Jalan TSS5, Taman Seri Songket, 75350 Batu Berendam, Melaka.

Bilik pulas: 3
Bilik mandi: 2
Masa masuk: 2 pm
Masa keluar: 12 pm
Kadar Biasa: RM 179
Hujung minggu: RM 229
Cuti Umum: RM 229

Homestay ini khas untuk muslim sahaja

Homestay D 'Tanjong Melaka terletak di Bukit Cheng, Melaka. Sebuah rumah teres 1 tingkat yang lengkap dengan kegampangan. 

Sesuai untuk penginapan keluarga kecil seramai 15 orang. Deposit sebanyak RM 100 dibutuhkan semasa mendaftar masuk.


Homestay Melaka Paya Rumput.



Homestay Masbro Village

Homestay masbro ini memang mahal lantaran sanggup liputan media sosial.

Dan selalu masuk tv.

Tapi selalu juga penuh, walaupun sewa semalam mehal.

Alamat: Lot 291, Batu 7 ½, Paya Rumput ,, Jalan Paya Rumput Perdana, 76450 Melaka

Telefon: 013-313 6872



Homestay Melaka Bukit Katil

Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼

Jika kita keluar dari Tol Ayer Keroh dan memandu menuju ke Pusat bandar, pasti akan melalui Bukit Katil.

Jadi, praktis untuk pergi 2 tempat ini untuk bersiar siar.

Di bawah ini homestay yang terdapat di bukit katil


Homestay Melaka Perdana Bukit Katil

Bilik pulas: 4
Bilik mandi: 3
Masa masuk: 2 pm
Masa keluar: 12 pm

Homestay ini yaitu rumah teres 2 tingkat yang luas untuk seisi keluarga.

Sesuai untuk menampung sehingga 8 hingga 12 orang tetamu pada satu satu masa.

Terletak spesialuntuk 5 minit masa pemanduan dari Tol Ayer Keroh 


Mukmin Homestay - Bukit Katil

Alamat: Jalan Saujana 3/3, Seksyen 3, 75450 Bukit Katil, Melaka.
Bilik pulas: 3
Bilik mandi: 2
Masa masuk: 02:00 PM
Masa keluar: 12:00 PM

Homestay ini spesialuntuk untuk orang islam sahaja

Mukmin's Homesty ialah rumah teres dua tingkat yang sesuai sehingga 10 orang tetamu.




Resort paling menarik dan unik di Melaka!

Selain tinggal di homestay, ibu juga rekemen untuk sesekali tinggal di resort. Saja cari kelainan.


Kerana menghadiri majlis perkahwinan sanak saudara di pantai  50+ Homestay di Melaka yang ada swimming pool atau tepi pantai 💼

Ibu kerap juga tinggal di resort menyerupai Amverton Heritage Resort di Ayer Keroh kerana ada water theme park yang lengkap. 
Baca lebih lanjut wacana 8 Resort paling best di Melaka untuk rehatkan diri!


Kesimpulannya

Nak pergi bercuti ada banyak pilihan, lebih baik kita buat persediaan pertama.

Supaya kita tak akan menyesal di kemudian hari.

Pergi bercuti dengan keluarga mesti nak tinggalkan kenangan indah kan.

Rancanglah sebaiknya percutian anda di Melaka. Tempah homestay pertama pertama semoga sanggup harga homestay yang paling berbaloi.

Dan tidakboleh lupa bandingkan harga

Posting Komentar

0 Komentar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad