The Shore Sky Tower 2019. Kawasan Menarik Di Melaka Untuk View Best!

Menara paling tinggi di Melaka setakatini (Feb 2018) untuk menikmati permandangan bandar bersejarah ini.

Menara paling tinggi di Melaka setakatini  The Shore Sky Tower 2019. Tempat menarik dan unik di Melaka untuk view best!
Selalu nak tengok sunset pergi pantai kan? Dari sini pun lawa juga.

The Shore Melaka, Sajian permandangan indah di puncak tertinggi di Bandar Melaka!


Alamat: Lebuh Ayer Keroh, Kampung Bunga Paya Pantai, 75450 Melaka

Bayaran Masuk: Dewasa RM25 | Kanak-kanak RM18

Waktu lawatan: Setiap hari dari 10.30 pagi – 11.00 malam.

Selain melihat permandangan dari menara The Shore, satu lagi kawasan best yaitu Menara Taming Sari. Walaupun tak setinggi ini, tapi ramai juga yang suka naik.
Bacaan menarik dan unik: Menara Tamingsari. Ini sebabnya ramai pelancong tetap beratur panjang di sini!

Apa yang menarik dan unik di The Shore Sky Tower?

Menara paling tinggi di Melaka setakatini  The Shore Sky Tower 2019. Tempat menarik dan unik di Melaka untuk view best!


Mungkin sudah banyak kali kita naik bangunan tinggi, apatah lagi sekiranya kita bekerja di bandar besar menyerupai KL & JB.

Kelainan di sini yaitu ada bahagian di tingkat 42 menara ini yang diperbuat dari kaca. Pasti menerbitkan rasa gerun dan kecut perut.

Jika anda memburu pemandangan terbaik seluruh Bandar Melaka tidakboleh lupa naik ke tingkat 42 The Shore Sky Tower, bangunan tertinggi di Bandar Melaka. Pastikan anda beranikan diri kerana lantai

Mereka yang takutkan ketinggian (Acrophobia) mungkin tidak sesuai ke sini. 

Menara paling tinggi di Melaka setakatini  The Shore Sky Tower 2019. Tempat menarik dan unik di Melaka untuk view best!

Menara paling tinggi di Melaka setakatini  The Shore Sky Tower 2019. Tempat menarik dan unik di Melaka untuk view best!


Review Pengunjung The Shore Melaka.

Daripada 33 ulasan yang ditinggalkan pengunjung di Google, mata terkumpul sebanyak 4.2/5.0 bintang.

Dari menara ini kita boleh nampak permandangan maritim dan juga matahari terbenam yang lawa. Tak payah pergi tepi pantai pun.

Tapi, bila ada juga kelebihan duduk tepi pantai ni. Dapat dengar bunyi ombak menghempas pantai.

Lepas tu bunyi deruan angin dan muka ni rasa sejuk je di tiup bayu laut. 
Bacaan menarik dan unik: Homestay Melaka Tepi Pantai. Patutlah sentiasa penuh, nak makan seafood segar senang! View pun lawa.

Posting Komentar

0 Komentar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.