Taman Burung Melaka 2019! Review Daerah Menarik Di Negeri Bersejarah.

Melaka ada taman burung sendiri ke? Ada.. Rugi tak pergi tau!
 mesti ramai pernah mengunjungi taman burung Kuala Lumpur Taman Burung Melaka 2019! Review tempat menarik dan unik di negeri bersejarah.

Kalau di Selangor & Kuala Lumpur, mesti ramai pernah mengunjungi taman burung Kuala Lumpur. Di Melaka pun ada tempat best melihat unggas.

Taman Burung Melaka yang di buka pada 28 Februari 2013 dengan keluasan 1.8 hektar yakni taman burung terbesar di Asia.

Besarkan. Apa yang menarik dan unik di sini? Teruskan membaca.

Taman burung Melaka. Apa yang menarik dan unik di sini?

 mesti ramai pernah mengunjungi taman burung Kuala Lumpur Taman Burung Melaka 2019! Review tempat menarik dan unik di negeri bersejarah.

Tempat ini sangat strategik, terletak tidak jauh dari plaza tol Ayer Keroh. Dan berjiran dengan banyak daerah tarikan pelancong yang lain.

Alamat: 75450 Durian Tunggal, Melaka

Telefon: 06-233 0333

Waktu lawatan: Dibuka setiap hari dari 9 am ke 6 pm



 mesti ramai pernah mengunjungi taman burung Kuala Lumpur Taman Burung Melaka 2019! Review tempat menarik dan unik di negeri bersejarah.
Semua gambar ini di ambil dari facebook taman burung melaka.
Tengok burung burung ni makan dengan selera sekali, perut kita pun menyanyi sama. Jangan risau, negeri Melaka memang banyak tempat makan best.
Bacaan menarik dan unik: Makan tengahari sedap di Melaka! Tak cukup sepinggan.

Harga / Bayaran tiket masuk ke taman burung. 

Tiket masuk tak mahal pun, tapi jikalau pergi ramai ramai terasa jugaklah. Hehe. 

Harga yakni mirip diberikut.
  • Dewasa RM17.80
  • Kanak-kanak RM11.85


 mesti ramai pernah mengunjungi taman burung Kuala Lumpur Taman Burung Melaka 2019! Review tempat menarik dan unik di negeri bersejarah.

Apa yang menarik dan unik di taman burung Melaka?

Taman burung ini menempatkan koleksi kira kira 700 spesies burung dari dalam dan luar negara. 

Pembinaan taman burung ini menelan belanja RM30 juta & dibuka sepenuhnya kepada orang ramai pada 1 April 2013.

Senibina luar taman ini ibarat stadium & lengkap dengan kegampangan mirip restoran kedai cenderamata, tandas, bilik sembahyang, taman permainan kanak-kanak.

Review Pelawat Taman Burung Melaka.

Seramai 98 ulasan dari pengunjung ini sudah ditinggalkan di Google dengan mata terkumpul 3.6/5.0 bintang.


Gambar Menarik Sekitar Taman Burung Melaka.

Ibu sertakan beberapa gambar yang anggun untuk tatapan kita tiruana, mesti hati tu makin meronta ronta nak pergi ke sini lepas tengok ni.

Apa tunggu lagi.

 mesti ramai pernah mengunjungi taman burung Kuala Lumpur Taman Burung Melaka 2019! Review tempat menarik dan unik di negeri bersejarah.

 mesti ramai pernah mengunjungi taman burung Kuala Lumpur Taman Burung Melaka 2019! Review tempat menarik dan unik di negeri bersejarah.

 mesti ramai pernah mengunjungi taman burung Kuala Lumpur Taman Burung Melaka 2019! Review tempat menarik dan unik di negeri bersejarah.

 mesti ramai pernah mengunjungi taman burung Kuala Lumpur Taman Burung Melaka 2019! Review tempat menarik dan unik di negeri bersejarah.

Banyak lagi tempat best yang kita boleh singgah lepas melawat taman burung. Teruskan membaca artikel di bawah.
Bacaan menarik dan unik: Tempat menarik dan unik di Melaka untuk bercuti! Pantai, Air terjun, Taman Tema & banyak lagi.

Kemaskini terkini.

Bermula dari 3 september 2018, taman ini akan di tutup sementara untuk kerja kerja pembaikan. Baca lebih lanjut di bawah.
Bacaan menarik dan unik: Kenapa taman burung melaka ditutup?

Posting Komentar

0 Komentar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.