Susu S26 Gold Langkah 1 2 & 3. Review Manfaat Dan Harga Di Pasaran.

Kalau susu tubuh tak keluar, terpaksalah cari susu formula. Cuma, mana satu yang paling anggun untuk anak kita?
Artikel kali ini Ibu nak kongsi wacana jenama susu S26 untuk bayi. Susu ini pernah kami gunakan selama hampir 2 tahun selepas anak Ibu bercerai susu.

Bagus ke susu ini? Teruskan membaca hingga habis untuk jawapannya.

Susu S26 Malaysia, Berbaloi ke?



Susu ini ialah keluaran syarikat Wyeth. Terus jelas Ibu kata, Ibu diberikan susu ini kepada anak sulung semasa usianya 1 tahun ke atas.

Masa tu, anak Ibu kerap demam dan bila batuk berkahak. Makara kami tukar susu lain. Itu susahnya tak bagi anak susu ibu kan.

Badan anak kurang khasiat, usia 1 tahun kan dah aktif sangat main hingga selera makan pun kurang.

Mujurlah susu S26 ni harmonis untuk anak Ibu. 

Melalui pembacaan ibu, susu S26 Malaysia ini ada banyak pilihan. Ibu kongsikan di bawah untuk acuan bersama.
Pening kepala nak beli susu S26 yang mana? Baca panduan ini sungguh sungguh dan jadi pakar pilih susu!




 mana satu yang paling anggun untuk anak kita Susu S26 Gold Langkah 1 2 & 3. Review Manfaat dan harga di pamasukan.

Susu S26 Sekolah Menengan Atas step 1 (langkah 1)

Susu ini khas untuk anak berusia 0 hingga 12 bulan. Ibu tak niscaya respon mak yang diberi anak minum susu ini untuk bayi gres lahir (newborn). 

Sebab kami pun mula dari step 3.

Kita tiruana tahu, susu terbaik untuk bayi mestilah susu ibu. Tapi, jika kita ada problem yang menghalang pemdiberian susu badan. Mungkin boleh cuba susu ni.

Kalau risau tak sesuai. Bolehlah minta sampel susu percuma dari internet sebelum bayi lahir. Ibu ada kongsikan cara sanggup sampel susu bayi ni.
Bacaan menarik dan unik: Teknik sanggup sample susu bayi percuma.
 mana satu yang paling anggun untuk anak kita Susu S26 Gold Langkah 1 2 & 3. Review Manfaat dan harga di pamasukan.

Susu S26 PROMIL step 2 (langkah 2)

Susu langkah kedua ini ialah alternatif kepada langkah 1. Sebab jika kita perhatikan, susu step 1 s26 boleh di gunakan hingga usia 1 tahun juga.

Jadi apa perbezaan yang terdapat pada susu step 1 dan 2 ni?

Perbezaan ketara pertama ialah harga susu langkah 2 lebih murah dari langkah 1.

Perbezaan kedua pula, nutrisi yang terdapat untuk step 1 dan 2 ini juga tak sama. Sebab itu harganya berbeza.

Kemungkinan besar ada pilihan ini untuk ibu bapa menjimatkan kos susu, maklumlah, usia 6 bulan ke atas memang berpengaruh minum susu. 

 mana satu yang paling anggun untuk anak kita Susu S26 Gold Langkah 1 2 & 3. Review Manfaat dan harga di pamasukan.

Susu S26 PROGRESS step 3 (langkah 3)

Selepas anak kita melewati usia 12 bulan ke atas, ramai dari mak macam kita ini akan ula pening kepala.

Usia begini, anak anak kita memang berpengaruh bermain.

kedua dua orang anak lelaki ibu pada peringkat usia 1 tahun ke atas asyik main je. Makan memang kurang. Naik risau.

Berat pun bila timbang tak naik kan. Jadi, penting untuk kita pilih susu formula terbaik untuk mereka yang sanggup bekalkan zat yang dibutuhkan untuk sihat.
Bacaan menarik dan unik: Susu formula terbaik untuk bayi.
Walaupun ada banyak pilihan di pamasukan, Ibu pilih susu s26. Alhamdulillah, serasi. Mungkin pilihan kita tak sama kan. Baca link di atas untuk jenama lain yang ada di pamasukan.

Susu s26 progress langkah tiga ini lebih murah dari langkah 2. 

Sekali lagi, jadual nutrisi di belakang kotak juga berbeza. Jadi, ambil masa untuk buat perbandingan sebelum cuba.

Susu langkah 3 sesuai di amalkan untuk anak kita dari usia 1 tahun hingga 3 tahun. 

 mana satu yang paling anggun untuk anak kita Susu S26 Gold Langkah 1 2 & 3. Review Manfaat dan harga di pamasukan.

Susu S26 PROMISE step 4 (Langkah 4)

Orang Malaysia memang jarang minum susu. Dan budaya minum susu tu tak di bawa semasa meningkat dewasa. 

Kan akung tak teruskan, alasannya ialah itu Ibu teruskan juga. Paling tidak pun seminggu tu beberapa cawan pun dah ok. Tak perlu tunggu hamil gres nak minum susu. Hehe
Bacaan menarik dan unik: Susu untuk ibu mengandung pilihan rakyat Malaysia.
Boleh lah cuba diberikan anak kita yang berusia 3 tahun hingga 7 tahun minum susu langkah 4 ini.

Harga pun lebih murah dari step 3.

Lagipun usia macam ni, anak anak kita dah ada selera makan tiruanla. Minum susu ini untuk cukupkan mana yang kurang. Kandungan nutrisi dalam langkah 4 juga berbeza.

Sesuai untuk keperluan anak anak kita pada peringkat usia ini.

Susu S26 ni hingga step 4 sahaja. 

Selain dari itu, ada susu premium S26 untuk usia 1 tahun dan ke atas.

 mana satu yang paling anggun untuk anak kita Susu S26 Gold Langkah 1 2 & 3. Review Manfaat dan harga di pamasukan.

Susu S26 Gold Progress step 3.

Susu premium ini ialah keluaran Wyeth untuk kanak kanak berusia 1 tahun hingga 3 tahun. Formulanya memiliki embel-embel khasiat yang penting untuk perkembangan anak anak.

Antaranya ialah.
  1. AA dan DHA - Diperlukan oleh tubuh kita untuk perkembangan otak.
  2. Lutein - Bagus untuk mata.
  3. Choline - Penting untuk perkembangan dan pembemasukan anak anak kita.
Apa pun, pilihan di tangan kita. Ibu pun tak pernah gunakan susu S26 gold untuk anak anak. Bukan alasannya ialah harganya yang lebih mahal, tapi susu step 3 sedia ada pun dah ok.

Lagipun Ibu ada diberi masakan embel-embel lain untuk anak anak.

Dan final sekali dalam Daftar ini, lanjutan bagi susu gold step 3.


 mana satu yang paling anggun untuk anak kita Susu S26 Gold Langkah 1 2 & 3. Review Manfaat dan harga di pamasukan.


Susu S26 Gold Promise step 4.

Susu ini juga susu premium, sambungan kepada susu sebelum ini. Bila usia mereka dah menjangkau 4 tahun dan ke atas, boleh bertukar kepada susu ini.

Selesai sudah pilihan susu jenama ini.

Apa kandungan susu S26? Mesti banyak khasiat kan.

Ibu ada buat carian wacana kandungan khasiat di dalam susu ini. Apa yang Ibu jumpa spesialuntuk jadual kandungan nutrisi untuk S26 gold progress langkah 3.

 mana satu yang paling anggun untuk anak kita Susu S26 Gold Langkah 1 2 & 3. Review Manfaat dan harga di pamasukan.

Seeloknya, sebelum beli susu di pasaraya. Bandingkan doloe jadual nutrisi di belakang kotak.

Tepuk dada tanya selera ya. Dan ambil susu yang sesuai dengan bajet.


Bagaimana pula dengan harga susu S26 di Malaysia?

Ibu Daftarkan anggaran harga susu ini di bawah. Semua harga ini di buat pada 24 ogos 2018.

Harga juga tidak sama di pasaraya dan laman e commerce berbeza. Nak murah, buat perbandingan. Tapi, hati hati juga beli di internet.

Susah nak semak tarikh luput, rugi jika beli banyak banyak pada harga murah. Sekali dapat, dah nak expired.

Rugi sangat kan.

Susu S26 harga pamasukan Malaysia.

  1. S26 Sekolah Menengan Atas step 1 600g RM 51
  2. S26 PROMIL step 2 600g RM 48.50
  3. S26 PROGRESS step 3 600g RM 30
  4. S26 PROMISE step 4 600g RM 28
  5. S26 PROGRESS gold step 3 600g RM 41.60

List yang Ibu buat ini mungkin tidak lengkap, Insyaallah akan Ibu kemas sekarang dari masa ke semasa.

Sample susu S26 percuma.

Sekarang ini kita dah pun tahu harga susu ini, boleh tahan mahal kan. Kalau anak minum hingga habis, memang berbaloi.

Tapi apa jadi jika anak tak nak minum? Atau, suka susu ni. Tapi bila minum sembelit pulak. Serba salah nak bagi kan. Kan rugi.

Sebab itu penting untuk ambil free sample susu s26. Masuk ke laman web Wyeth Malaysia dan isi borang mintak sampel susu tu.

Jangan salah pilih tau. Ada susu untuk ibu hamil. Ada pula untuk ibu menyusu. Pastikan kita minta sample yang betul.

Kesimpulan terkena Susu S26.

Sebagus dan semahal manapun susu formula yang kita beli, takkan sama dengan khasiat yang terdapat dalam susu ibu.

Mesej yang sama di paparkan dalam tiruana laman web pengeluar susu formula. Dan jika kita perasan pun, iklan susu di TV jarang ada untuk anak gres lahir.

Yang ada pun untuk usia 1 tahun ke atas. 

Jika kita dah usaha, dan masih juga mengalami problem menyusukan anak dengan susu ibu. Bolehlah cuba diberikan susu formula S26. 

Terima kasih kerana melawat blog ini. Jumpa lagi.



Posting Komentar

0 Komentar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.