Susu Pediasure Complete Malaysia. Review Harga, Manfaat & Sample Free!

Alahai, cerewetnya anak ibu ni. Dah macam macam resepi di cuba, macam tu juga!
Ibu pasti, kita tiruana akan mengalami 1 keadaan. Anak yang doloe aktif dalam rahim semasa hamil, montel dan gebu selepas lahir. Kini semakin membesar dan aktif bermain.

Masalahnya, berpengaruh sangat main hingga tak nak makan. Apa kita nak buat? Ramai kata Pediasure ni bagus. Teruskan membaca hingga habis.

Insyaallah akan jumpa jawapannya.


 Anak yang doloe aktif dalam rahim semasa  Susu Pediasure Complete Malaysia. Review Harga, Manfaat & Sample Free!




Review Susu Pediasure. Susu terbaik untuk anak yang cerewet!




Salah satu fasa paling penting dalam tahun tahun pertumbuhan anak ialah semasa mereka berumur 1 hingga 10 tahun. Dalam tempoh ini, kanak-kanak mengalami peningkatan ketara dalam perkembangan fizikal dan minda. 

Jika anak kita seorang yang ceriwis dalam pemakanan, ini boleh menyebabkan belum sempurnanya khasiat pemakanan yang boleh menjejaskan pertumbuhan mereka. 


Pertumbuhan dan perkembangan yang ideal spesialuntuk berlaku dengan pemakanan yang mencukupi. Susu pediaSure di keluarkan oleh syarikat Abbott.


Bacaan menarik dan unik: Susu formula terbaik untuk bayi!
Ia sudah di gunakan oleh ibu ibu di lebih dari 80 negara untuk memmenolong anak anak mereka memperolehi khasiat yang mencukupi dari pemakanan mereka.

Susu pediasure complete ialah perhiasan pemakanan yang menyediakan pemakanan yang lengkap dan seimbang untuk kanak-kanak dari umur 1 hingga 10 tahun.


Peringkat usia ini ialah di mana perkembangan pesat dan perkembangan fikiran anak kita berlaku. 



 Anak yang doloe aktif dalam rahim semasa  Susu Pediasure Complete Malaysia. Review Harga, Manfaat & Sample Free!


Manfaat Susu Pediasure untuk anak kita.

Susu Pediasure sudah diformulasikan secara saintifik untuk menyediakan 100% atau lebih keperluan protein, 25 vitamin & mineral yang diharapkan untuk pertumbuhan dan pembemasukan anak kita sekiranya diambil dalam kuantiti yang sesuai.




Ia juga mengandungi FOS, probiotik dan minyak MCT (Medium chain triglicerides). Pediasure juga mengandungi nutrien menyerupai Taurine, Choline dan Omega 3 & 6 untuk menyokong perkembangan minda.


Pediasure sudah diformulasikan secara saintifik untuk memmenolong meningkatkan ketinggian, berat tubuh dan mengurangkan bilangan hari anak kita tidak sihat. 


Susu ini juga bebas laktosa. Makara tak perlu risau wacana alahan susu.




 Anak yang doloe aktif dalam rahim semasa  Susu Pediasure Complete Malaysia. Review Harga, Manfaat & Sample Free!
Anak anak terlalu lasak dan tak mahu makan? Pening kepala den!


Macam mana nak tahu Susu Pediasure sesuai untuk anak kita?

Pediasure Complete diformulakan dengan Sistem Sure3, satu formula Lengkap menyediakan pemakanan lengkap untuk kanak-kanak berusia 1 hingga 10 tahun untuk memmenolong kanak kanak yang ceriwis membesar menyerupai kanak kanak lain.

Hasil dari carian yang Ibu lakukan, laman web pengeluar susu ini mempersembahkan beberapa kumpulan kanak kanak yang sesuai memakai produk ini iaitu:
  1. Kurang selera. Kalau makan pun sangat sedikit.
  2. Hanya makan beberapa jenis makanan.
  3. Makan spesialuntuk beberapa jenis buah-buahan dan sayur-sayuran
  4. Enggan mencuba masakan baru.
  5. Jarak waktu makan yang lama.
  6. Aktif dalam aktiviti fizikal
  7. Memerlukan masakan enteng atau perhiasan yang bermanfaa
  8. Alah kepada laktosa.


 Anak yang doloe aktif dalam rahim semasa  Susu Pediasure Complete Malaysia. Review Harga, Manfaat & Sample Free!

Pengalaman memakai susu pediasure untuk anak ceriwis makan.

Anak sulung Ibu sangat ceriwis soal makan. Jadi, memang harapkan sangat zat yang di perolehi dari susu yang di minumnya.

Sebelum ibu beli susu pediasure ni, ramai mak mak di luar sana yang sudah mempersembahkan anak mereka susu ini berkongsi beberapa perubahan ketara.


Antaranya ialah

  • Anak dah jarang tak sihat.
  • Selera makan ada perubahan.
  • Berat tubuh bertambah.
  • Anak tak sembelit dan praktis memmembuang.

Nak kata percaya atau tidak tu, kena cuba doloelah kan. Selepas mencuba tin pertama.

Memang betul ada perubahan yang ketara juga. Seperti

  • Anak ibu memang betul jarang demam dan selesema. Walaupun masakan biasa jarang ambil. Harapkan susu je.
  • Selera makan tu tak ketara sangat, tapi kalau nak di bandingkan dengan sebelum minum pediasure. Memang ada perubahan.
  • Apabila selera dah ada, dan zat pun cukup dari susu. Boleh nampak tubuh makin mencakup, rusuk tu tak ketara tulangnya. Muka pun macam makin bulat.

    Taklah gemuk budak ni minum susu ni. Tapi, bila angkat, kalah 2 guni beras. Memang  terasa berat tu. Tak dapatlah nak kendong kendong beliau lagi usang lama. Hehe.
  • Sebelum ni minum susu lain, adakala memang nampak seksa anak Ibu nak membuang air besar. Sebab sembelit. Sejak minum pediasure, kurang sangat dah.
Itu perubahan yang Ibu perasanlah. Boleh kata, pengalaman dan testimoni mak mak lain tu banyak betulnya.

Sebab anak Ibu pun sanggup hasil yang mirip. Bagus manis pun susu ni. 

Berapa harganya?



Harga susu pediasure complete 2018 / 2019?


Susu jenama ni tergolong dalam kategori premium juga. Tak percaya cuba tengok harga.

Cuma, kalau kita ada kemampuan dari segi ekonomi. Berbaloi untuk diberi anak kita susu mahal ni.



Berapa harga susu pediasure di Malaysia?

Dari tinjauan harga yang Ibu buat pada 26 Jun 2018, harga pediasure complete di Malaysia dalam julat harga di bawah.

  • Pediasure 600g, dalam kotak berharga RM47
  • Pediasure 1.8kg, dalam kotak berharga RM152
  • Pediasure 850g, dalam tin berharga RM72
  • Pediasure 1.6kg, dalam tin berharga RM140

Harga di atas ini niscaya berubah, boleh jadi lagi murah atau lagi mahal. Nak sanggup anjuran terbaik pastikan kita bandingkan harga doloe.

Sekiranya anda mahu tahu harga terkini susu ini, boleh baca entri di bawah.
Bacaan menarik dan unik: Harga susu pediasure terkini.


Jenis susu pediasure di pamasukan. Ada berapa perisa?


Semasa kami masih mempersembahkan susu kepada anak sulung, spesialuntuk ada 2 jenis perisa.

Iaitu vanilla dan coklat. Ibu spesialuntuk diberikan susu perisa vanila kepada anak kerana nak elakkan beliau tak minum susu putih kemudian hari.

Ya lah kan. Kalau dah sedap minum coklat, susu putih mana nak pandang lagi kan.

Sekarang ni dah ada perisa baru. Madu. 

Dah makin banyak pilihan.



Kandungan susu pediasure & bagaimana ia memmenolong anak kita?


Susu ini kaya dengan banyak khasiat yang memiliki banyak manfaat kepada si manja. Antaranya ialah:


1. Kompleks Protein Triple Baru

3 sumber protein - pati protein susu, pati protein whey dan isolat protein soya. Produk ini menyediakan gabungan saintifik asid amino yang seimbang dan penting untuk menyokong pertumbuhan dan perkembangan anak anak.


2. Campuran Karbohidrat Lanjutan.

Mempunyai pelbagai jenis karbohidrat berbeza untuk menggalakkan pencernaan dan absorpsi yang maksimum bagi pembebasan tenaga seimbang.


3. Profil Lemak Unik & MCT (dengan DHA & AA)

Menyokong absorpsi nutrien dan perkembangan minda.


4. Pemakanan Lengkap Kanak-Kanak

PediaSure complete memenuhi atau melebihi 100% daripada US Dietary Reference Intakes (DRIs) untuk protein, 25 vitamin dan mineral penting.
  • 1000ml untuk kanak-kanak berusia 1-8 tahun.
  • 1500ml untuk kanak-kanak berumur 9-13 tahun.

5. Mengandungi FOS.

Susu ini mengandungi FOS, serat masakan yang tidak sanggup dicerna yang ialah masakan pilihan bakteria yang baik.


6. Sumber kultur hidup.

Ia juga mengandungi kultur hidup Bifidobacterium lactis dan L.acidophilus, yang ialah bakteria baik yang memmenolong memperbaiki sistem usus.


7. Kaya tenaga.

Mengandungi 50% lebih banyak kalori daripada susu biasa untuk mempersembahkan tenaga tambahan untuk membesar kanak-kanak. (Ketumpatan Kalori - 1 kcal setiap 1 ml).

Anak anak tak perlu risau pasal kencing manis. Kita ni lain, maklumlah usia dah meningkat kan. 


8. Tiada kandungan laktosa & gluten.

Bebas daripada laktosa dan gluten. Ini menciptakankan ia sesuai untuk kanak-kanak yang tidak toleran laktosa, tetapi tidak digalakkan untuk kanak-kanak yang mengalami galaktosemia.



Halal ke susu pediasure?

Susu ini di perakui halal oleh tubuh halal berautoriti di Singapure.


 Anak yang doloe aktif dalam rahim semasa  Susu Pediasure Complete Malaysia. Review Harga, Manfaat & Sample Free!


Jangan salah bancuh, Membazir! Ini sukatan pediasure dan cara penyediaan yang betul.

Penting sangat untuk kita sediakan susu pediasure berdasarkan cara yang betul. Sebab apa?

Dalam susu ini terdapat kultur hidup dan khasiat lain yang sensitif suhu menyerupai vitamin. Sebab itu, kita wajib gunakan air yang tak terlalu gerah. Barulah kultur dan vitamin ini selamat dan sihat. Hehe.

Menurut panduan yang di diberikan sendiri oleh Abbot, cara menyediakan susu pediasure complete yang betul ialah menyerupai di bawah.
  1. Cuci tangan kita dengan semembersihkannya sebelum menyediakan susu.
  2. Basuh juga botol susu dan perkakas penyediaan susu sebaiknya.
  3. Gunakan air mendidih yang sudah di sejukkan dan sekarang suam suhunya. Anggaran suhu air 35 darjah celsius ke bawah, tuang 190ml air ke dalam bekas / botol susu.
  4. Masukkan 5 sudu susu pediasure ke dalam air suam dan bancuh hingga larut.
  5. Susu ini sedia di minum anak kita. 
  6. Sekiranya susu tak habis selepas 1 jam, di masukankan untuk membuang.
Dari pengalaman Ibu sendiri, kalau gunakan sukatan diatas anak minum tak habis. Makara Ibu buat ikut kemampuan anak.

Kan akung membuang susu. Membazir.




Kekurangan memakai susu ini?

Dari pengalaman lepas, satu perkara yang sering menyusahkan kami ialah susah nak sanggup bekalan susu ni.

Susu kerap habis. Terutama sekali perisa vanila. Dan tak banyak kedai yang menjual pediasure.


Mungkin alasannya ialah memang harganya lebih mahal dari susu lain.


Jadi, bila balik kampung tu wajib bawa susu lebih. Dan kalau cari punya cari, dan bernasib baik jumpa. Harga beliau mak aih, mahalnya.


Memang harga susu ni dah mahal. Tapi dalam kes ni, jauh lagi mahal dari biasa.


Tapi bila dah mustahak macam ni, nak tak nak kena juga beli.




Teknik sanggup sample susu pediasure! Jangan beli sebelum minta sampel.

Ramai ibu dan ayah berkira kira untuk mencuba susu ini kerana harganya yang mahal. Jadi, nak memastikan susu ini di minum anak kita sepenuhnya minta sample susu.

Teknik nak sanggup sample senang saja. Masuk ke laman web Abbot Malaysia dan cari bahagian free sample.

Berikan maklumat yang diperlukan. Bila susu dah hingga boleh cuba. Kalau anak serasi, bolehlah beli terus.

Ini sanggup elakkan kita dari membazir.



Akhir kata.

Mempunyai anak yang ceriwis dalam pemakanan harian memang mencabar. Kita sebagai ibu memang akan risau, terutama sekali bila anak kita selalu demam dan tak sihat.

Lepas tu berat tubuh tak naik. Ringan je nak angkat. Sedih rasa hati.

Kalau kita mengalami duduk perkara ini, boleh pertimbangkan untuk cuba susu pedia sure complete. Ibu sendiri dah cuba pada anak sulung dan sanggup hasil yang memuaskan.

Sampai juga kita ke hujung artikel. Jika anda tiruana ada pendapat atau nak kongsikan pengalaman memakai pediasure. Boleh isikan di ruangan komen di bawah.

Terima kasih Ibu ucapkan kerana baca hingga habis. Jumpa lagi.

Posting Komentar

0 Komentar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.