Susu Kambing Wildan! Review Harga & Manfaat Susu Bubuk Organik.

Assalamualaikum dan selamat pagi. Apa khabar hari ni, biar sihat dan ceria. 

Hari ini Ibu nak kongsikan wacana susu kambing wildan. Dah usang kami gunakan susu jenama ini untuk seisi keluarga.

Semoga bermanfaa dan menjadi panduan yang baik kepada anda tiruana.

Mula mula sekali,

Ibu nak balasan soalan paling penting sebelum beli susu ini.

Apakah soalan tersebut?

Apa itu Wildan Susu Kambing?

Wildan Susu Kambing ialah produk susu kambing organik tanpa adonan susu lembu. 

Susu ini di packingkan dengan berat 500g dan 1kg dan dihadirkan dalam dua perisa iaitu ASLI dan COKLAT.


Berapa harga susu kambing tepung wildan?

Dah usang kami gunakan susu kambing jenama ini.

Rasanya dah hampir 3 tahun. Dan belum sekali pun harganya naik. 

Wildan Susu Kambing sekotak 500g berharga RM45 di Semenanjung Malaysia dan RM50 di Sabah dan Sarawak.

Mabadunga, harga bagi pek 1kg berharga RM85 di Semenanjung dan RM95 di Malaysia Timur.  

Susu kambing wildan sesuai untuk siapa?

Haa, kini ni banyak sangat produk di luar sana kan. Jenama susu kambing ada banyak.

Tapi sesuai ke kita bagi pada anak anak? Pada ibu hamil? Pada suami.

Hmm.

Payah nak balasan tu kan.

Tapi, itu yang Ibu nak kabo ni. Alhamdulillah tak pening kepala pilih susu wildan ni.

Sebabnya ialah, susu kambing wildan di hasilkan untuk pelbagai golongan usia.

Di bawah ini ibu kongsikan pilihan yang ada.


1. Susu kambing wildan untuk ibu hamil.

Ibu mengandung memerlukan lebih banyak khasiat. Ya lah kan, doloe makan untuk diri sendiri je.

Hari ini Ibu nak kongsikan wacana susu kambing wildan Susu Kambing Wildan! Review harga & Manfaat susu bubuk organik.


Sekarang ni nak kena fikir wacana anak anak dalam rahim tu.

Kalau anak seorang pun dah banyak khasiat diperlukan, apatah lagi jikalau ibu yang mengandungkan anak kembar.

Sebab itu susu biasa tak cukup untuk membekalkan tiruana nutrisi yang diperlukan.

Pilih saja susu kambing wildan Mama Premium. 

Wildan Mama Premium pula boleh didapati dalam pek sachet yang praktis untuk dibawa ke mana-mana. 

Sekotak pek Wildan Mama Premium mengandungi 22 sachet x 25g (550g) dan dijual pada harga spesialuntuk RM79 di Ssemenanjung Malaysia dan RM85 di Sabah & Sarawak. 

Nak tahu lebih lanjut wacana susu ibu hamil ini? Teruskan baca link di bawah.
Bacaan menarik dan unik: Susu kambing wildan untuk ibu mengandung, Mama Premium untuk 9 bulan kehamilan.


2. Susu Kambing Wildan Untuk Bayi.

Ok, Penting untuk Ibu kongsikan. Susu terbaik untuk anak kita yang gres lahir ialah susu ibu.

Tak ada susu lain lagi best, lagi terbaik, lagi manis untuk bayi melainkan susu ibu.

Tak kiralah jenama susu apa pun di pamasukan. Tak boleh claim terbaik di dunia.

Ok.

Sebab itu penting untuk kita perjuangan sebaik mungkin untuk menyusukan anak kita selepas bersalin nanti dengan susu ibu.

Cuma itulah, langit tak selalu cerah.

Kita merancang, berusaha setelah baik. Susu tak keluar pula. Atau banyak lagi lantaran lain.

Anak dah menangis nak menyusu, jadi kita nak diberi susu apa?

Hari ini Ibu nak kongsikan wacana susu kambing wildan Susu Kambing Wildan! Review harga & Manfaat susu bubuk organik.


Syarikat ini kini ni sedang mengusahakan produk terbaru untuk anak anak yang gres lahir sehingga berusia 12 bulan.

Susu ini di kenali sebagai Wildan Gold Junior.

Jika anda nak tahu lebih lanjut wacana susu tepung kambing jenama Wildan untuk bayi gres lahir. Baca artikel di bawah.
Bacaan menarik dan unik: Susu kambing wildan untuk bayi, Wildan Gold Junior.

Kalau di ikutkan, ada banyak betul susu formula untuk bayi di pamasukan. Sekiranya anda nak tahu jenama terbaik yang ada. Boleh baca artikel di bawah ini.
Bacaan menarik dan unik: Susu bayi gres lahir, Pilihan terbaik untuk anak berusia 12 bulan ke bawah.
Atau, sekiranya usia anak anak kita dah melebihi 1 tahun ke atas. Boleh baca artikel ini pula.
Bacaan menarik dan unik: Susu formula untuk bayi, ini jenama kegemaran ramai ibu bapa di Malaysia.

Dan simpulan sekali, kita kisah pula produk Wildan untuk kanak kanak berusia atas 1 tahun.


3. Wildan Susu Kambing ADEK.

Semua ibu bapa yang peka dengan keperluan dan perkembangan anak anak, mesti sedar.

Hari ini Ibu nak kongsikan wacana susu kambing wildan Susu Kambing Wildan! Review harga & Manfaat susu bubuk organik.


Apabila anak anak mereka meningkat usia. Dan memasuki usia 1 tahun ke atas, mereka sangat aktif bermain.

Sehingga ada masanya tak minat nak makan. Sebab tu penting masa usia ini untuk minum susu yang sesuai.

Kalau anak anak tak ada selera makan, boleh diberi susu Wildan ADEK. Dulu sebelum ada susu ini, kami diberikan anak sulung minum susu pediasure.

Susu pediasure direka khas untuk kanak kanak yang banyak cincong untuk makan. Nak tahu lebih lanjut wacana Manfaat susu pediasure, boleh baca disini.
Bacaan menarik dan unik: Susu pediasure, Susu formula untuk anak kurang selera makan!

Wildan Susu Kambing ADEK perisa Strawdiberi, Vanilla dan Coklat dipekkan di dalam pek 550g dan memiliki makanan pelengkap dan berharga RM55 SM/ RM60 SS.


Akhir kata.

Susu kambing Wildan memang di yakini ramai dan berkualiti. Tapi, di luar sana ada banyak lagi jenama susu kambing yang bagus.

Ibu rekemen baca artikel di bawah untuk lebih banyak maklumat. Semoga bermanfaa.
Bacaan menarik dan unik: Susu kambing untuk baby, Patutlah semakin ramai yang sukakannya! Ini sebabnya. 

Posting Komentar

0 Komentar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.