Susu Dutch Baby, Harga Memang Terbaik! Tapi Elok Ke Untuk Anak Kita?

Harga susu dutch baby memang murah, tapi cantik ke untuk anak kita?
Kita sebagai ibu bapa sentiasa mahu mempersembahkan yang terbaik kepada anak anak Susu Dutch Baby, Harga memang terbaik! Tapi cantik ke untuk anak kita?

Kita sebagai ibu bapa sentiasa mahu mempersembahkan yang terbaik kepada anak anak.

Setiap bulan, banyak juga bajet yang kita peruntukkan untuk beli susu formula. Berguaka jenama dan harga. 

Salah satu jenama susu formula populer di pamasukan ialah Dutch Baby, keluaran syarikat Dutch Lady.

Susu Dutch Baby, Harga memang berpatutan tapi cantik ke?

Bagus ke susu ni? Kalau salah beli, terbazir pulak. 

Ibu tuliskan entri ini untuk memmenolong menjawaban soalan soalan yang kerap di tanya kita sebelum membeli susu ini.

Kita mulakan dengan soalan paling popular.

Apakah ia?




Adakah Susu Dutch Baby selamat di minum?

Susu ini dikilangkan oleh pengeluar yang popular di seluruh dunia, Dutch Lady. Produk ini di kilangkan di Malaysia dan memiliki sijil halal JAKIM.

Jadi boleh gunakan tanpa was was untuk pengguna muslim.

Semua proses ini melibatkan teknologi canggih dan ujian di makmal untuk memastikan ianya selamat di gunakan si manja.
Bacaan menarik dan unik: Susu Formula Terbaik! Ini jenama paling cantik di pamasukan


Jenis jenis susu formula Dutch baby di pamasukan!

Di bawah ini ibu Daftarkan pilihan susu yang ada mengikut peringkat usia anak kita.

Maklumlah, anak anak sedang membesar. Manfaat yang di perlukan pun tak sama bila usia meningkat.


1. Susu Dutch Baby 0-6 bulan.

Kita sebagai ibu bapa sentiasa mahu mempersembahkan yang terbaik kepada anak anak Susu Dutch Baby, Harga memang terbaik! Tapi cantik ke untuk anak kita?

2. Susu Dutch Baby 6-12 bulan.

Kita sebagai ibu bapa sentiasa mahu mempersembahkan yang terbaik kepada anak anak Susu Dutch Baby, Harga memang terbaik! Tapi cantik ke untuk anak kita?

3. Susu Dutch Baby 1-2 tahun.

Kita sebagai ibu bapa sentiasa mahu mempersembahkan yang terbaik kepada anak anak Susu Dutch Baby, Harga memang terbaik! Tapi cantik ke untuk anak kita?

5. Susu Dutch Baby 2-4 tahun.

Kita sebagai ibu bapa sentiasa mahu mempersembahkan yang terbaik kepada anak anak Susu Dutch Baby, Harga memang terbaik! Tapi cantik ke untuk anak kita?

6. Susu Dutch Baby 4-6 tahun.

Kita sebagai ibu bapa sentiasa mahu mempersembahkan yang terbaik kepada anak anak Susu Dutch Baby, Harga memang terbaik! Tapi cantik ke untuk anak kita?





Tapi itulah, walau canggih macam mana pun. Susu ibu tetap no 1. Selagi kita bisa berusaha untuk mempersembahkan susu badan. Teruskan.

Kalau dah perjuangan dan tak juga berjaya, bolehlah cuba susu ini.

Soalan seterusnya sangat perdebatan.

Tak percaya, teruskan baca.



Susu Dutch Baby Tiruan?

Pada bulan Februari 2018, kecoh dan viral di media umum wacana terdapat susu tiruan jenama Dutch Baby.

Panik juga ibu bapa masa tu. Jadi, ramai dari Ibu bapa yang inginkan klarifikasi rasmi dari pihak Dutch Lady.


Kita sebagai ibu bapa sentiasa mahu mempersembahkan yang terbaik kepada anak anak Susu Dutch Baby, Harga memang terbaik! Tapi cantik ke untuk anak kita?
Antara aduan yang di diberikan ibu bapa pada laman google Dutch Lady.

Hati ibu bapa mana yang tak risau bila jadi macam ni kan. Susu tu bukan percuma pun. Beli.


Soalan pertama.

Hi dutch lady...baru2 ni ade viral wacana product susu formula dutch lady yg menimbulkan kemudaratan pada kesihatan kanak2...boleh bagi klarifikasi ttg kasus ini...kerana sy memakai product anda


Soalan kedua.

Skrg tgh viral gosip product dutch lady 6-12 tahun yang ori or copy...ada yang kata kod 101 ori & kod 102 copy...bole diberi penjelasan.

Soalan ketiga.

If takde jawapan Dr pihak Dutch lady, terpaksa la kite boikot.


Soalan keempat.

Diam je...yg mnum susu nie klau org renta xpe klau sakit snang nk ckp sakit bersahabat mne nie bdk2..msalah ank sya dh demam2 muntah2 cirit2..

Susu yang di dakwa memiliki duduk kasus tersebut ialah Dutch Baby Curious 900g dengan nombor kelompok 1023C7WA.

Berikutan aduan yang di terima dari pengguna, klarifikasi rasmi sudah di keluarkan Dutch Lady.

Teknik membezakan susu orisinil dan tiruan juga ada di kongsi. Sekiranya ada lagi gosip ibarat ini kelak, bahagia saja.

Untuk pertanyaan lanjut terkena produk Dutch Lady, sila hubungi Careline Dutch Lady di 1800-88-1191 atau melalui e-mel di dutchladycareline@frieslandcampina.com.




Kelebihan Susu Dutch Baby.

Antara kelebihan susu ini untuk anak anak kita ialah
  1. Membekalkan khasiat yang di perlukan anak kita berdasarkan usia. Bolehlah tokok tokok zat yang kurang dari diet harian mereka kan.
  2. Ada banyak perisa untuk pilihan. Nak rasa susu, ambil saja perisa asli. Selain tu ada juga perisa madu dan coklat.
  3. Harganya kira berpatutan dan bisa milik. Bukan susu pada harga premium macam Anmum, Frisogold dan Enfagrow.
  4. cepatdangampang di dapati di kedai kedai kecil dan pasaraya di seluruh negara. Dari bandar besar hinggalah bandar kecil, ke tempat pedalaman.
Pada Ibu kelebihan no 4 itu sangat penting, alasannya ialah kami pernah lalui doloe. Balik kampung ke Melaka, nak cari susu pediasure susah pula.

Kalau ada pun mahal.


Sukatan Susu Dutch Baby.

Nak sediakan susu ini simpel saja, lihat saja sukatan susu di belakang bungkusan produk.

Ada di nyatakan.

Dan satu lagi yang lebih penting, ramai dari kita bancuh susu dengan air gerah, kemudian gres tambah air sejuk untuk suamkan suhu susu.


Salah tu!

Suhu gerah ni akan rosakkan khasiat penting dalam susu, lepas tu susu air mendidih ini juga akan menimbulkan berlakunya perubahan kimia pada botol susu.

Teknik yang betul ialah tuang air sejuk doloe dalam botol susu sehingga 3/4 penuh. Kemudian gres tuang sedikit air gerah untuk suamkan air dalam botol susu.

Akhir sekali gres tambah susu.




Macam mana nak tahu anak kita harmonis dengan susu ini? Tak menimbulkan alahan.


Jika kita gres saja menukar susu ke jenama Dutch Baby, sekiranya anak kita mengalami tanda tanda di bawah.

Kemungkinan besar mereka tak sesuai dengan susu ini. 

  1. Kembung perut.
  2. Cirit birit.
  3. Sembelit.

Tapi, cara penyediaan yang betul pun boleh menghipnotis keadaan diatas. Bukan salah susu semata mata.

Jadi, jika ada kemusykilan wacana susu anda elok tanya saja doktor sekiranya duduk kasus ini berlanjutan.



Akhir kata.

Susu ialah minuman bermanfaa, kita di galakkan diberi anak kita susu ibu sehingga usia mereka 2 tahun.

Susu terbaik untuk manusia, lagipun percuma saja. Modalnya perjuangan dan ilmu penyusuan.

Sekiranya susu ibu tak mencukupi bolehlah cuba susu bayi dutch baby mengikut usia mereka.

Jumpa lagi.



Posting Komentar

0 Komentar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.